سوالات متداول
شما با استفاده از روشهای زیر میتوانید پروژه خود را ثبت نمایید:
⇐ با استفاده از پرکردن فرم ثبت سفارش که در قسمت بالا تعبیه شده است، اطلاعات خود را ثبت نمائید.
⇐ ثبت سفارش مشاوره انجام تز رشته علوم تغذیه از طریق تماس با شماره : 09104503300
⇐ ارسال پیام در تلگرام، واتساپ، ایتا و … که در کنار فرم ثبت سفارش تعبیه شده است.
ابتدا نوع سفارش خود که شامل : پروپوزال، پایان نامه و … خود را تعیین نمایید. موضوع، گرایش و مقطع تحصیلی، شماره همراه و سایر اطلاعات غیرضروری که جهت برآورد هزینه و زمان مورد نیاز است. مانند : نرم افزار مورد نیاز دانشگاه.
هزینه و زمان انجام تز رشته علوم تغذیه پس از بررسی موضوع پایان نامه به مشتریان و دانشجویان عزیز اعلام خواهد شد. در صورتی که تمایل دارید پروژه شما سریعتر انجام شود حتما این مورد را به کارشناسان ما اطلاع دهید.
هزینه و زمان انجام پایان نامه رشته علوم تغذیه پس از بررسی موضوع پایان نامه به مشتریان و دانشجویان عزیز اعلام خواهد شد. در صورتی که تمایل دارید پروژه شما سریعتر انجام شود حتما این مورد را به کارشناسان ما اطلاع دهید.
پایان نامه های شما، توسط متخصصین مجرب رشته خودتان انجام میشوند. تمامی پروژه ها در 4 سطح کیفی مختلف شامل “برنزی”، “نقرهای”، “طلایی” و “الماس” انجام میشوند. در هر کدام از این پلنها متخصصانی که تز شما را انجام میدهند، از دانش، مهارت و تجربههای متناسب با آن سطح برخوردار هستند. کارشناسان ما، پس از بررسی پروژه شما، سطح مورد نیازتان را به شما پیشنهاد میکنند.
در تزمن 50 درصد از مبلغ انجام پروژه را در ابتدا دریافت میشود و 50 درصد را در انتهای انجام تز، لذا شما میتوانید با آسودگی خاطر به ما اعتماد کنید.سابقه 11 ساله تیم تزمن در انجام تز و پایان نامه و پروپوزال یکی از دلایلی است که شما میتوانید با خیال راحت به تیم ما اعتماد کنید.
نمایش مهارت و دانش اکتسابی دانشجویان با انجام پایان نامه علوم تغذیه
پایان نامههای رشته علوم تغذیه نقطه اوج تمامی آن چیزی هستند که یک دانشجو، از نظریهها گرفته تا کاربردهای عملی، در یک برنامه خاص یاد گرفته است. انجام پایان نامه علوم تغذیه بهعنوان مجموعهای رسمی و نگارشی از مفاهیم، تحقیقات و آزمایشات به شمار میرود که توسط یک هیات متخصص و داور مورد ارزیابی قرار داده میشود. به این ترتیب، پایان نامهها تسلط دانشجویان بر مهارت و دانش اکتسابی از علوم تغذیه را به نمایش میگذارند. نگارش تزی کامل و بینقص علوم تغذیه اغلب اولین آزمون واقعی مهارتهای گزارشنویسی دانشجویان در نظر گرفته میشوند.
راستش را بخواهید، قوانین و اصول نگارش پایاننامه برای انجام پایاننامه فوق لیسانس علوم تغذیه و دکتری علوم تغذیه بدون شک دشوار، وقتگیر و گاهی اوقات خستهکننده هستند. با توجه به حوزه مورد تحقیق دانشجو، ممکن است انجام تزعلوم تغذیه به یک کابوس تبدیل شود، بهخصوص اگر کورکورانه و بدون آگاهی قبلی در آن شیرجه بزنید. برای اینکه همه مراحل انجام پایان نامه علوم تغذیه به درستی پیش برود، باید همه آنچه که در مورد نوشتن تز (thesis) علوم تغذیه نیاز است را درک کنید، به موضوع تحقیق خود تسلط کامل داشته باشید، سوالات تحقیقاتی مناسب را پیدا کنید و به طور کامل به فرآیند نوشتن و نگارش و انجام پایان نامه علوم تغذیه متعهد باشید.
در این مقاله به دنبال درک مفهوم انجام پایان نامه رشته علوم تغذیه و انجام پایان نامه ارشد علوم تغذیه در گرایشهای مختلف، از تعریف و هدف آن گرفته تا انواع و بخشهای اصلی و یا ساختار آن خواهیم رفت. علاوه بر این، چالشهای رایجی که دانشجویان هنگام انجام و نوشتن پایان نامه ارشد علوم تغذیه و تز علوم تغذیه و همچنین انجام پایان نامه دکترا با آن مواجه میشوند را مورد بحث قرار میدهیم و با نکات برای تهیه این پروژه به ظاهر دشوار آشنا میشویم. همچنین برونسپاری انجام پایان نامه رشته علوم تغذیه در تزمن را نیز بررسی میکنیم.
انجام پایان نامه ارشد علوم تغذیه چیست؟
یکی از عناصر حیاتی در تمامی برنامهها و مقاطع بهخصوص تحصیلات تکمیلی و اخذ مدرک ارشد و دکترا، انجام پایان نامه ارشد علوم تغذیه و همچنین انجام پایان نامه دکتری علوم تغذیه و دفاع از آن است. بنابراین، اگر میپرسید که پایان نامه رشته علوم تغذیه در مقطع ارشد، دکتری و یا حتی کارشناسی چیست؟ باید بگوییم که به زبان ساده، پایان نامه گزارشی از یک پروژه تحقیقاتی اصلی و گسترده است که بهعنوان الزامی نهایی برای اخذ مدرک فارغالتحصیلی تکمیل میشود.
برای درک بهتر معنا و مفهوم پایان نامه، ابتدا ریشهشناسی و معنای لغوی این کلمه را بررسی میکنیم. اصطلاح پایان نامه از کلمه لاتین dissertationem یا dissertare گرفته شده است که بر اساس فرهنگ لغات به معنای بحث کردن یا بررسی عمیق است. با تشریح بیشتر آن، کلمه بررسی عمیق به منظور پژوهشی است که شامل مجموعهای از ایدهها و نقطه نظرات مختلف میباشد.
با توجه به تمامی موارد ذکر شده میتوان نتیجه گرفت که به طور کلی انجام پایان نامه ارشد علوم تغذیه و سایر مقاطع سندی اساسی است که یک موضوع و دیدگاههای مختلف درباره موضوع مذکور را بر اساس تحقیقات اولیه و اصلی بررسی میکند. در واقع انجام پایان نامه و تز (thesis) علوم تغذیه عمومی و تخصصی، تسلط نویسنده (دانشجویان، محققان و اساتید) بر موضوع انجام پایان نامه رشته علوم تغذیه، روشهای علمی، تحقیقات اصلی و دیدگاههای منحصربهفرد در آن را نشان میدهد. علاوه بر این، خلاصهای از یک پژوهش گسترده و بررسی نکاتی در زمینه تحقیق اصلی را به مخاطب ارائه میدهد.
در آخر نیز باید اشاره کرد که از آنجایی که نگارش و انجام پروپوزال علوم تغذیه جذاب، بهخودیخود الزامی می باشد، پروپوزال نامه نویسی نیز به دانش و مهارت بالا نیاز خواهد داشت و دانشجویان باید به مراحل تهیه و یا برونسپاری آن مسلط باشند.
هدف از انجام پایان نامه رشته علوم تغذیه چیست؟
انجام تمامی پایان نامهها و همچنین انجام تز علوم تغذیه در واقع نوعی ارزیابی برای دانشجویان به شمار میروند. اما بر خلاف سایر ارزیابیهای آکادمیک از جمله آزمونها و مقالات پژوهشی، این تکلیف آکادمیک یک پروژه تحقیقاتی مستقل است. به عبارت دیگر، به هر دانشجو این فرصت داده میشود که یافتههای خود را در پاسخ به یک پیشنهاد و یا سوال پژوهشی انتخابی ارائه دهد. در عمل دست است که دانشجویان از مشاوران و اساتید راهنما کمک میگیرند. اما در واقع نقش استاد راهنما به صراحت فقط به راهنمایی محدود میشود.
به طور کلی، نوشتن تز thesis و آموزش انجام پایان نامه رشته علوم تغذیه به شما این فرصت را میدهد که:
- زمینه مورد علاقه خود را در رشته علوم تغذیه عمیقا کاوش کنید
- دقت و مهارت خود را در بحث و بررسی در مورد یک مشکل نشان دهید
- احتمالا برای اولین بار یک پروژه مهم و گسترده را از ابتدا تا انتها مدیریت کنید
- مهارتهایی را که در دانشگاه و رشته تحصیلی خود آموختهاید را به شیوهای عملیتر به کار بگیرید
- فرآیند تولید دانش را تجربه کنید
هدف اصلی نگارش و ویرایش تز وانجام پایان نامه لیسانس علوم تغذیه توسط دانشجویان، سنجش مهارتها، مجموعه دانش اکتسابی و توانایی انجام تحقیقات مستقلی است که آنها در دانشگاه به دست آوردهاند. مهمتر از همه، انجام رساله دکتری علوم تغذیه از آنجایی که در معدل نهایی دانشجویان موثر است، به طور معمول در انتهای دوره دکتری به تعیین نمره نهایی دانشجو کمک میکند.
طول یک پایان نامه علوم تغذیه چقدر است؟
صفر تا صد انجام پایان نامه دکتری علوم تغذیه به این صورت است که برای پاسخ به سوال تحقیق باید به اندازه کافی طولانی باشد. به این معنی که هیچ طول جهانی یا تعدادی صفحه مشخصی برای انجام پایان نامه علوم تغذیه وجود ندارد که مورد توافق محققان، متخصصان، اساتید و یا کارشناسان باشد.
بهعنوان یک قاعده کلی و اگرچه غیر رسمی، اما میانگین انجام پایان نامه علوم تغذیه در مقطع ارشد و دکتری باید در حدود 100 تا 200 صفحه باشد. با این حال به طور کلی، هیچ رویکرد یکسانی برای تعیین طول این پروژه تحقیقاتی وجود ندارد. در عوض، طول انجام پایان نامه ارشد علوم تغذیه بر اساس عوامل مختلفی از جمله مهمترین آنها موضوع پایان نامههای رشته علوم تغذیهای که در مورد آن مینویسد، میتواند متفاوت باشد. همچنین برخی از موضوعات نیازمند تهیه بخشهای بحث و بررسی و نیز تحقیق طولانی هستند که در نهایت همین امر باعث افزایش تعداد صفحات میشود.
شایان ذکر است که طول انجام پایان نامه علوم تغذیه ارشد و دکترا ممکن است بر اساس ماهیت موضوع انتخابی متفاوت باشد. بهعنوان مثال، پایان نامههایی با موضوعات نظری کوتاه هستند (تا 80 صفحه). از طرفی جالب است بدانید که “جان نش”، برنده جایزه نوبل که یک پایان نامه دکتری نوشت و تنها 26 صفحه بود! همچنین پایان نامه برای موضوعات فنی و تجربی میتواند 100 صفحه و یا بیشتر باشد.
در نهایت، میانگین طول انجام پایان نامه علوم تغذیه تمام گرایشها میتواند بر اساس نیازهای دانشگاه محل تحصیل شما متفاوت باشد. به طور خاص، برخی از دانشگاهها و دانشکدهها طول پایان نامه را مشخص میکنند. به همین دلیل، همیشه باید دستورالعمل ارائهشده دانشگاه خود برای نوشتن و ادیت پایان نامه و تز علوم تغذیه را بررسی کنید تا ایده مناسبی از طول مورد انتظار این پروژه داشته باشید.
ساختاربندی و روش انجام پایان نامه دکتری علوم تغذیه دانشگاهی
بدیهی است که کل محتوای پایان نامه دانشگاهی در یک بلوک ارائه نخواهد شد. چه در حال نوشتن یک پایان نامه 100 صفحهای و یا 300 صفحهای باشید، باید فصلبندی انجام پایان نامه رشته علوم تغذیه را در نظر بگیرید و آن را به فصلها یا بخشهای منطقی تقسیم کنید تا با فرمت خاصی مطابقت داشته باشد.
به یاد داشته باشید، انجام پایان نامه دکتری علوم تغذیه میتواند اولین کتاب دانشگاهی شما و همچنین فرصتی برای انتشار در معتبرترین ژورنالهای دنیا باشد. در این راستا، همانطور که کتابها دارای قالب مشخصی هستند، فرمت بندی (تمپلیت ، قالب گذاری) و انجام پایان نامه علوم تغذیه شما نیز باید شکلی منطقی داشته باشد. به طور معمول، یک پایان نامه کاربردی و باکیفیت میتواند به طور معمول شامل پنج و در برخی موارد شش فصل باشد که باید به طور مختصر و کافی به آن پرداخته شود. از این رو در ادامه با بخشها و انجام فصول مختلف پایان نامه رشته علوم تغذیه آشنا میشویم.
بخش چکیده انجام پایان نامه علوم تغذیه
قسمت چکیده از مهمترین بخشها در انجام پایان نامه علوم تغذیه و نوشتن رساله دکتری رشته علوم تغذیه است. انجام چکیده پایان نامه وانجام تز ارشد علوم تغذیه باید بسیار با دقت و به درستی باشد. بخش چکیده باید به طول یک پاراگراف و در حدود ۲۵۰ کلمه باشد. باید به گونهای تهیه شود که به وضوح آنچه را که در پایان نامه به آن میپردازید را تعریف کند و همچنین:
- اهداف اصلی و دامنه تحقیق را بیان کند
- روشهای به کار گرفته شده را توصیف کند
- نتایج را خلاصه کند
- نتیجهگیریهای اصلی را بیان کندبیشتر محتوای بخش چکیده باید در بهصورت دستور زبان زمان گذشته نوشته شود، به این دلیل که به تحقیقات تکمیلشده دانشجو اشاره دارد. چکیده هرگز نباید اطلاعات یا نتیجهای را ارائه دهد که در پایان نامه بیان نشده است. شایان ذکر است که نباید در بخش چکیده به پژوهشها و منابع دیگر ارجاع داده شود. برای درک بهتر این موضوع دانشجویان میتوانند نمونه چکیده پایان نامه علوم تغذیه انجامشده را در کتابخانه دانشگاه محل تحصیل خود بررسی و از آنها استفاده کنند.
فهرست مطالب انجام پایان نامه ارشد علوم تغذیه
فهرست مطالب یکی از مهمترین بخشها در تهیه و تنظیم وانجام پایان نامه علوم تغذیه در تمامی گرایشها است که قبل از بخش مقدمه و پس از چکیده قرار میگیرد. البته که این قسمت میبایست دقیقا مطابق عناوین به کار رفته در محتوای پایان نامه باشد. این بخش به عبارتی سادهتر، راهنمایی برای خواندن محتوا و متن پایان نامه به شمار میرود.
فصل اول: مقدمه انجام پایان نامه علوم تغذیه
انجام فصل 1 پایان نامه و تز ارشد و دکترا علوم تغذیه تمامی گرایشها به این صورت است که در بخش مقدمه باید موضوع، هدف و ارتباط پایان نامه خود را به طور کامل شرح دهید. این فصل در واقع نگاهی گذرا به پایان نامه ارائه میدهد تا خواننده متوجه شود که چه انتظاری باید از پژوهش شما داشته باشد. این فصل یک معرفی نامه است و توضیح میدهد که در پایان نامه تحقیقاتی شما، چه کاری، چگونه و چرا انجام میشود. بهعنوان یک قاعده کلی، مقدمه باید مختصر، جذاب و مرتبط با تحقیق باشد.به طور خلاصه، در فصل مقدمه باید خصوصیات زیر را پوشش دهید:
- سوالات و اهداف تحقیق و چگونگی تحقق آنها را به وضوح بیان کنید
- موضوع تحقیق را تعریف و اطلاعات پیش زمینه را برای زمینهسازی کار خود مشخص کنید
- محدوده تحقیق را مشخص و محدوده تمرکز را محدود کنید
- ساختار و فرمت بندی (تمپلیت ، قالب گذاری) پایان نامه علوم تغذیه، از جمله پیشنمایش فصول بعدی را خلاصه کنید
- نحوه ارتباط موضوع انتخابشده در عصر مدرن را بیان کنید
دانشجویان باید مقدمه خود را با بیان شفاف اهداف و منطق خود برای انجام پایان نامه ارشد علوم تغذیه در تمامی گرایشها تمام کنند. این یک نقطه شروع برای پایان نامه فراهم میکند و به خواننده میگوید که در بخشهای آینده انتظار چه چیزی را داشته باشند. در سرتاسر محتوای فصل مقدمه باید اطلاعات کافی ارائه دهید تا به خواننده اجازه دهید بدون نیاز به خواندن پژوهشهای قبلی، نتایج آتی را درک کند. شکلها یا نمودارهای شماتیکی را در مقدمه خود بگنجانید که معرف جزئیاتی باشند که معرفی میکنید. این کار ارائه کلی شما را بهبود میبخشد و همچنین به خواننده کمک میکند تا بر روی نکات مهم دیگر پایان نامه شما تمرکز کند.
فصل دوم: بررسی پیشینه پژوهشی
در واقع انجام فصل 2 پایان نامه وانجام تز ارشد علوم تغذیه و دکترا علوم تغذیه تمامی گرایشها تحت عنوان مرور پیشینه پژوهشی، یک بررسی جامع و ترکیبی از مطالعاتی است که از قبل در مورد موضوع انتخابشده وجود دارند. غالبا مبنای اصلی این بخش یک چارچوب نظری است که در آن مفاهیم، نظریهها و مدلهای کلیدی که باعث شکلگیری تحقیق میشود را تجزیهوتحلیل میکنید.به طور خلاصه، بررسی پیشینه پژوهشی باید نشان دهد که چگونه تحقیق شما موارد زیر را پوشش میدهد:
- به شکافهای کشفشده در طول ارزیابی و تجزیهوتحلیل مطالعات موجود میپردازد
- از رویکردهای روششناختی و نظری موجود و مرتبط به موضوع استفاده میکند
- اهمیت یک استدلال نظری را بررسی میکند
- راه حل مناسبی را برای مشکلی پیشنهاد میکند که در مطالعات قبلی به آن پرداخته نشده است
- دانش موجود را با دادههای تازه تقویت میکنددانشجویان بسته به ماهیت مطالعه خود، میتوانند یک چارچوب مفهومی را در پایان این فصل ارائه دهید که آن را در تحقیقات واقعی خود آزمایش خواهید کرد. با این حال، برخی از دانشگاهها دستورالعملهای مخصوص خود را دارند و از شما میخواهند که روی برخی از این زمینهها بیشتر یا کمتر تمرکز کنید. از این رو، بسیار مهم است که با استاد راهنما یا سرپرست خود در این زمینه صحبت کنید، به این منظور که دقیقا بدانید، فصل پیشینه پژوهش پایان نامه شما باید چه انتظاراتی را برآورده کند. برای نگارش بهتر این بخش دانشجویان میتوانند نمونه انجام پایان نامه ارشد علوم تغذیه و دکتری رشته علوم تغذیه تمامی گرایشها را در کتابخانه دانشگاه محل تحصیل خود بررسی کنند.
فصل سوم: روش تحقیق پایان نامه
انجام فصل 3 پایان نامه و تز ارشد و دکترا علوم تغذیه تمامی گرایشها تحت عنوان بخش روش تحقیق یا همان متدولوژی، رویکردها و روشهای پیشنهادی و مورد استفاده برای جمعآوری و تجزیهوتحلیل دادهها را تشریح میکند. این فصل در واقع روش انجام تحقیق را توصیف کرده و خواننده را قادر میسازد تا اعتبار کل فرآیند پژوهشی شما را ارزیابی کند. هدف اصلی این فصل، ارائه گزارش دقیق از مجموعه تحقیقات و متقاعد کردن خواننده است که بهترین روشها و رویکردهای ممکن را برای پاسخ به سوالات و اهداف تحقیق استفاده کردهاید.به طور کلی، بخش روش تحقیق پایان نامه شامل موارد زیر است:
- اطلاعاتی مهم در مورد مکان و زمان انجام تحقیق و همچنین جزئیات شرکتکنندگان در تحقیق را ارائه میدهد
- نوع تحقیق و رویکرد کلی مورد استفاده (مثلا تجربی، قوم نگاری، کمی یا کیفی).
- تکنیکهای مورد استفاده برای جمعآوری دادهها (مانند نظرسنجی، مصاحبه یا آرشیو)
- روشهای مورد استفاده برای تجزیهوتحلیل دادهها (مانند تحلیل گفتمان یا تحلیل آماری)
- ابزارها و مواد مورد استفاده در طول تحقیق (مانند تجهیزات ارزیابی یا برنامههای نرمافزاری کامپیوتری)
- خلاصهای از چالشهای پیش روی تحقیق و چگونگی غلبه بر آنها
در نهایت، ارزیابی دقیق و توجیه روشهای مورد استفاده فصل روش تحقیق در انجام پایان نامه کارشناسی ارشدو انجام پایان نامه علوم تغذیه و دکتری علوم تغذیه به تکرارپذیری تحقیقات شما کمک میکند. به عبارت دیگر، به سایر محققان اجازه میدهد مطالعه شما را با استفاده از همان طرح انجام دهند و یافتههای خود را با پژوهش شما مقایسه کنند. این امر در تحقیقات دانشگاهی بسیار مهم است، زیرا هر مطالعه بر اساس مطالعات قبلی صورت میگیرد و تکمیل میشود. نگارش درست فصل روششناسی در فصلبندی انجام پایان نامه علوم تغذیه به شما کمک میکند تا مسائل یا مشکلاتی که با آنها مواجه شدهاید را شناسایی و مورد بحث قرار دهید.
فصل چهارم: نتایج به دست آمده
این بخش شامل یک گزارش جامع در مورد نتایجی است که بیشترین ارتباط را با سؤال و اهداف تحقیق دارد. به طور معمول، بخش شامل فهرستی از یافتههای به دست آمده از تحقیق است که به صراحت در رابطه با فرضیه ذکر شده است.بهعنوان یک قاعده کلی، موارد زیر باید در بخش نتایج گنجانده شود:
- نتیجهگیری کلی از یافتهها طبق تحقیق
- مطالب یا اطلاعاتی که به خواننده کمک می کند آنچه را که پیدا کردهاید درک کند.
- جداول، نمودارها و نمودارهایی که به تجسم نتایج برای افزودن ارزش به متن کمک میکنند.
در برخی موارد، اضافه کردن نمودارها، جداول و نمودارها به بخش نتایج راحت خواهد بود. با این حال، اگر آنها اضافی هستند یا مستقیماً با سؤال تحقیق شما مرتبط نیستند، آنها را در اینجا اضافه نکنید. در عوض، برای آنها در ضمیمه فضایی پیدا کنید.برای انجام فصل 4 پایان نامه و تز ارشد و دکترا علوم تغذیه تمامی گرایشها باید یافتههای هر مرحله را به ترتیب صریح و منطقی ارائه دهید تا خواننده هدف هر بررسی را به طور کامل درک کند. این بخش دادههای به دست آمده از پژوهشها را خلاصه میکند و نتایج مربوط به آنها را به شیوهای واقعی شرح میدهد.
در این بخش سعی کنید به جای اینکه به سادگی هر یک از تحقیقات خود را بهصورت یکنواخت فهرست کنید، با استفاده از جملات کلیدی که سوالات علمی اساسی شما را به خواننده یادآوری میکنند، منطق خود را با مخاطبان در میان بگذارید.اگر دو تحقیق نامرتبط و مجزا را تکمیل کردهاید، میتوانید بخشها یا فصلهای جداگانهای را برای انجام تز علوم تغذیه در بخش نتایج به دست آمده در نظر بگیرید. همچنین میتوانید در این بخش تحقیقات مرتبط با نتایج منفی یا فرایندهای بدون نتیجه را نیز قرار دهید.
فصل پنجم: بحث و بررسی
بخش مربوط به بحث و بررسی در برخی از گرایشات رشته علوم تغذیه آخرین فصل و در برخی دیگر، بخش ماقبل آخر است. این فصل همانطور که از نامش پیدا است شامل بحث یا تفسیر نتایج به دست آمده میباشد. همچنین مطالبی را از پیشینه پژوهشی و روش مورد استفاده برای تحقیق و نتایج ارائهشده مجددا مورد بحث و بررسی قرار میدهد.
برخی از موارد مورد بحث در این بخش عبارتاند از:
- آیا نتایج به دست آمده مطابق با سوال تحقیق، انتظارات را برآورده کردند؟
- نتایج چگونه پایگاه فعلی مبتنی بر شواهد را با توجه به موضوع شما ارتقا میدهد؟
- آیا نتایج غیرمنتظرهای پیدا کردید؟ اگر بله، توضیح مفصلی در مورد دلیل این اتفاق اضافه کنید
- تفاسیر جایگزین دادهها، برای اشاره به معنای نتایج از دیدگاه بزرگتر
- تصدیق محدودیتهایی که ممکن است بر نتایج تاثیر بگذارند
- توصیههایی برای اقدام عملی یا تحقیقات آینده
در برخی موارد، دانشجویان دکترا علاوه بر انجام فصل 5 پایان نامه و تز ارشد و دکترا علوم تغذیه تمامی گرایشها، فصل جداگانهای برای نتیجهگیری، توصیهها و پیشنهاداتی برای تحقیقات آینده ایجاد میکنند. اگر تحقیقات شما نتایج قابل توجه یا معنیداری نداشت، پیشنهاد دهید که چگونه میتوان این کار تحقیقاتی را متفاوت انجام داد. خواننده را متقاعد کنید که به طور کامل به پیامدهای کار خود فکر کردهاید و صرف نظر از اینکه تحقیقات فردی چقدر به نتیجه رسیدهاند، آن را به طور کامل درک میکنید.
فصل بحث و بررسی جنبه مهمی از انجام پایان نامه ارشد علوم تغذیه و رساله دکتری رشته علوم تغذیه شما است و باید یافتهها را در یک چشمانداز بزرگتر قرار دهد. این فصل بهترین بخش برای نشان دادن این است که چقدر در مورد کار خود با دقت فکر کردهاید و چقدر ممکن است تفکر شما در مورد تفاوتهای ظریف و مفاهیم آن پیچیده باشد.
فصل ششم: نتیجهگیری و پیشنهادات
انجام فصل 6 پایان نامه و تز ارشد و دکترا علوم تغذیه تمامی گرایشها همان فصل آخر برای پایان نامه شما، یعنی نگارش بخش نتیجهگیری است. اکنون که بحث و بررسی و تجزیه و تحلیل از نتایج را مورد بحث قرار دادهاید، زمان آن رسیده است که پایان نامه خود را با فصل نتیجهگیری به پایان برسانید. به عبارت دیگر، زمان آن رسیده است که به سوالات تحقیق اصلی خود (از فصل اول) پاسخ دهید. نتیجهگیری کلی خود را به وضوح در این بخش بیان کنید. به این معنی که شما در مورد پیامدهای یافتههای خود بحث میکنید و به سوالات پژوهشی خود پاسخی شفاف میدهید.
در نهایت، شما برای انجام این فصل باید در مورد محدودیتهای تحقیق خود و همچنین اهمیت این موضوع برای تحقیقات آینده بحث کنید. هیچ مطالعهای بهخصوص در سطح انجام پایان نامه و تز تمامی گرایشهای رشته علوم تغذیه کامل نیست. کموکاست تحقیق خود را به بحث بگذارید. شاید روش شما محدود بوده باشد، شاید حجم نمونه شما کوچک بوده باشد. از نقد کار پژوهشی خود نترسید زیرا داوران میخواهند مطمئن شوند که شما میتوانید محدودیتهای کار خود را شناسایی کنید. این یک نقطه قوت است و یک ضعف نیست. برای نگارش بهتر این بخش دانشجویان میتوانند لیست پایان نامههای علوم تغذیه انجامشده را در کتابخانه دانشگاه محل تحصیل خود و یا خدمات تزمن استفاده کنند.
شکلها و نمودارها در پایان نامه
توجه داشته باشید که در هنگام انجام پایان نامه علوم تغذیه مقطع ارشد و دکتری و کارشناسی، عناصر بصری در پایان نامه شما باید آینهای از محتوای نوشته شده باشند به طوری که حتی در صورت امکان شکلها یا نمودارها بتوانند به تنهایی داستان تحقیقات شما را بیان کنند. در حالت ایدهآل باید یک شکل برای نمایش بصری هر یک از نتایج اصلی توضیح داده شده باشید. نمودارها، شکلها و جداول شما باید بهدرستی عنوانگذاری شوند. شکلها و نمودارها با عنوان مناسب، به طور قابل توجهی به تحت تاثیر قرار دادن خوانندگان و مخاطبان کمک میکنند.
شکلها و جداول باید به ترتیبی که در متن پایان نامه ذکر شده شمارهگذاری شوند. میتوانید برای انجام پایان نامه ارشد و رساله دکتری رشته علوم تغذیه، شکل و عنوان مربوط به آن را بلافاصله بعد از پاراگراف معرف قرار دهید یا برای شکلهای بسیار بزرگ، میتوانید یک صفحه کامل و مجزا را در نظر بگیرید. شکلها و نمودارها باید تا حد امکان به سبک ساده و بدون تزئین ارائه شوند.
تمامی نوشتههای موجود در تصاویر باید به اندازه کافی بزرگ باشند تا به راحتی خوانده شوند. از طرفی نباید دارای اثرات بیرویه مانند برجستهسازی، لبههای سهبعدی، سایه زدن و از این دست افکتها باشند. در صورت امکان، شکلها باید شامل خطوط سیاه و حروفی برای شرح بیشتر آنها در یک پسزمینه سفید باشند. رنگها باید برای تمایز یا تاکید بر ویژگیهای خاص یک تصویر استفاده شوند، اما فقط در صورتی که بهصورت علمی مجاز باشد.
برای ارائه یک روند منسجم و کامل در انجام پایان نامه و تز ارشد علوم تغذیه، دکترا و کارشناسی، گاهی اوقات بهترین کار این است که دادههای و اشکال مربوط به تحقیقات انجامشده توسط فرد دیگری در تحقیقات شما گنجانده شود. از این رو موسسه پروجستان در این زمینه آماده ارائه خدمات به تمامی دانشجویان است.
منابع علمی مورد استفاده در انجام پایان نامه علوم تربیتی
دانشجویان در زمان نگارش پایاننامه خود به کتب و منابع بسیار زیادی نیاز خواهند داشت. تهیه این منابع از مراجع مختلف کار بسیار دشواری است و به همین دلیل دانشجویان میتوانند روی موسسه تزمن بهعنوان یکی از برترین مراجع ارائهدهنده انواع کتب و مقالات مورد نیاز برای نوشتن پایان نامه و تز دکترا رشته علوم تغذیه یا انجام پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم تغذیه حساب کنند. باید اشاره کرد که شما با توجه به نوع مشاوره انجام پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری علوم تغذیه خود، میتوانید منابع مورد نیاز را از متخصصان مجرب تزمن دریافت کنید.
به منظور انجام تز و پایان نامه علوم تغذیه، در این بخش باید اظهارات و ادعاهای واقعی که در سرتاسر بخشهای مقدمه، روشهای تحقیق، نتایج به دست آمده و بحث و بررسی پایان نامه مطرح میکنید را با ارائه استناد به آثار منتشرشده مرتبط پشتیبانی و ارجاع دهی کنید.
پایان نامه در مقابل رساله
بیشتر اوقات، اصطلاحات پایان نامه و رساله توسط دانشجویان و مشاوران به جای یکدیگر استفاده میشوند. بسیاری از مردم صرف نظر از مقطع تحصیلی شما، سوالات خود را بهصورت، آیا در حال انجام نگارش پایان نامه علوم تغذیه هستید؟ تا کجا با پایان نامه پیش رفتهاید و از این دست سوالات میپرسند. این سردرگمی توسط دانشکدهها و دپارتمانهایی که از اصطلاحات متفاوت استفاده میکنند نیز تشدید میشود. بنابراین، وقتی مردم در مورد پایان نامه یا رساله صحبت میکنند، واقعا منظورشان چیست؟
تفاوت اصلی این دو سند در زمان تکمیل آنها است. پروژه پایان نامه در پایان دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد انجام میشود، در حالی که رساله پروژهای است که پایان دوره دکتری را نشان میدهد. از این نظر، اهداف آنها نیز بسیار متفاوت است. بهعنوان مثال، یک پایان نامه کارشناسی ارشد علوم تغذیه و کارشناسی که مجموعهای از تحقیقات اصلی است، دانش دانشجو را در مورد مهارتهای کسبشده و اطلاعات آموختهشده در طول دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد نشان میدهد. از سوی دیگر، رساله راهی برای دانشجویان دکتری است تا نظریهها، دانشها و شیوههای جدید را در زمینههای مرتبط با تحصیلات خود ارائه دهند. این فرصتی برای پیشنهاد یک مفهوم کاملا جدید، توسعه آن و اثبات ارزش آن است.
شایان ذکر است که واژه تز را میتوان به طور کلی به جای هر دو پروژه پایان نامه ارشد و رساله دکتری نیز استفاده کرد. اما با وجود تمامی توضیحات و موارد ذکر شده، استفاده از عناوین پایان نامه، تز و رساله به جای یکدیگر به نوعی مصطلح است و مشکلی ایجاد نمیکند.
چالشهای رایج هنگام نوشتن پایان نامه علوم تغذیه
تمامی دانشجویان دکتری، ارشد و کارشناسی امیدوار هستند در اولین تلاش خود، پیشرفت آکادمیک موفق و دفاع از پایان نامه موفقی داشته باشند. برای برخی از دانشجویان، این رویا محقق میشود، اما برای برخی دیگر، انجام صفر تا صد پایان نامه و رساله رشته علوم تغذیه تبدیل به یک کابوس میشود.
نوشتن پایان نامه و تز علوم تغذیه کاملا متفاوت از نگارش یک مقاله پژوهشی معمولی است. دانشجویان باید فکر خود را بهگونهای بداهه بنویسند تا استاد راهنما و اعضای هیات علمی دانشگاه بتواند مطالب علمی معتبری از آن به دست بیاورند. نکته مهم این است که در حین نگارش پایان نامه، بسیاری از دانشجویان با مشکلات مختلفی روبهرو میشوند.
مشکلات رایج در مرحله اولیه شروع میشود که نوشتن را چگونه یا از کجا شروع کنیم؟ و مهمتر از همه، اینکه آیا میتوانید آن را در مهلت تعیینشده به پایان برسانید یا خیر؟ و همچنین چگونه بالاترین نمره را در تکلیف پژوهشی خود میتوانید کسب کنید. در مرحله تحقیق مشکلاتی در مورد انتخاب موضوع پایان نامه رشته علوم تغذیه نیز وجود دارند. این مرحله بهعنوان بخش انتقادی اصلی پایان نامه در نظر گرفته میشود. بنابراین موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری علوم تغذیه بهعنوان بخشی جداییناپذیر از این تکلیف پژوهشی در نظر گرفته میشود زیرا از همین راه میتوانید به یک نتیجه استدلالی برسید.
گردآوری و ارجاع دادهها نیز از دیگر مشکلات دانشجویان در انجام رساله علوم تغذیه و نوشتن تز علوم تغذیه است. هنگام جمعآوری دادهها از منابع مربوطه دانشجویان به مشکل میخورند و مهم است که دادهها را در مکان خاصی قرار دهید که بتواند از پایان نامه نسخه پشتیبان تهیه کند. وقتی نوبت به ارجاع دهی میرسد، بسیاری از دانشجویان در هنگام قرار دادن یک مرجع اشتباه میکنند.