فهرست مطالب
راهنمای ثبت سفارش در تزمن
سوالات متداول
• شما با استفاده از روشهای زیر میتوانید پروژه خود را ثبت نمایید:
⇐ با استفاده از پرکردن فرم ثبت سفارش که در قسمت بالا تعبیه شده است، اطلاعات خود را ثبت کنید.
⇐ ثبت سفارش مشاوره انجام تز رشته علوم تربیتی از طریق تماس با شماره : 09104503300
⇐ ارسال پیام در تلگرام، واتساپ، ایتا و … که در کنار فرم ثبت سفارش تعبیه شده است.
ابتدا نوع سفارش خود که شامل : پروپوزال، پایان نامه و … خود را تعیین نمایید. موضوع، گرایش و مقطع تحصیلی، شماره همراه و سایر اطلاعات غیرضروری که جهت برآورد هزینه و زمان مورد نیاز است. مانند : نرم افزار مورد نیاز دانشگاه.
هزینه و زمان انجام تز رشته علوم تربیتی (انجام پایان نامه ارشد علوم تربیتی و انجام پایان نامه دکتری علوم تربیتی) ، پس از بررسی موضوع پایان نامه به مشتریان و دانشجویان عزیز اعلام خواهد شد. در صورتی که تمایل دارید پروژه شما سریعتر انجام شود حتما این مورد را به کارشناسان ما اطلاع دهید.
هزینه و زمان انجام پایان نامه رشته علوم تربیتی پس از بررسی موضوع پایان نامه به مشتریان و دانشجویان عزیز اعلام خواهد شد. در صورتی که تمایل دارید پروژه شما سریعتر انجام شود حتما این مورد را به کارشناسان ما اطلاع دهید.
پایان نامه های شما، توسط متخصصین مجرب رشته خودتان انجام میشوند. تمامی پروژه ها در 4 سطح کیفی مختلف شامل “برنزی”، “نقرهای”، “طلایی” و “الماس” انجام میشوند. در هر کدام از این پلنها متخصصانی که تز شما را انجام میدهند، از دانش، مهارت و تجربههای متناسب با آن سطح برخوردار هستند. کارشناسان ما، پس از بررسی پروژه شما، سطح مورد نیازتان را به شما پیشنهاد میکنند.
ما در تزمن 50 درصد از مبلغ انجام پروژه را در ابتدا دریافت میکنیم و 50 درصد را در انتهای انجام تز، لذا شما میتوانید با آسودگی خاطر به ما اعتماد کنید.سابقه 11 ساله تیم تزمن در انجام تز و پایان نامه و پروپوزال یکی از دلایلی است که شما میتوانید با خیال راحت به تیم ما اعتماد کنید.
موفقیت تحصیلی و کاری با نگارش بهترین پایان نامه علوم تربیتی
انجام پایان نامه علوم تربیتی برای دانشجویان این رشته طولانیترین و به طور کلی دشوارترین فعالیت آکادمیکی است که باید برای فارغالتحصیلی از مقطع فعلی و نیز موفقیت در تحصیلات و شغل آینده خود انجام دهند. با این وجود، این تکلیف دانشجویی مهم میتواند بسیار پرکاربرد و رضایتبخش نیز باشد. به این دلیل که برخلاف مقالات و سایر تکالیف الزامی دانشگاهی، دانشجویان میتوانند یک موضوع خاص را مطابق با علاقه و خواست خود، مرتبط با حوزه و گرایش تحصیلیشان انتخاب و به طور مستقل بر روی آن تحقیق کنند.
نکته قابل توجه این است که نگارش تزی کامل و بینقص علوم تربیتی برای تمامی دانشجویان این رشته بسیار ضروری است. از طرفی نوشتن پایان نامه یکی از چالشبرانگیزترین فعالیتهایی است که تا به حال انجام دادهاید. از این رو نگارش تزی جذاب و کاربردی برای رشته علوم تربیتی نیازمند برنامهریزی دقیق و انجام تحقیقات بسیار گسترده است. در صورتی که دانشجویان به طور کامل مراحل انجام پایان نامه علوم تربیتی را درک کنند، سفر تحقیقاتی بسیار روانتری در پیش خواهند داشت. البته که موسسه تزمن بهعنوان بهترین موسسه انجام تز و پایان نامه ارشد علوم تربیتی طیف گستردهای از خدمات را برای کمک به دانشجویان این رشته ارائه میدهد.
در این مقاله با نکات کلیدی برای انجام صفر تا صد پایان نامه و رساله رشته علوم تربیتی، روش نگارش و تنظیم مهمترین بخشها و فصول این تکلیف دانشگاهی، برونسپاری آن و همچنین خدمات موسسه تزمن در زمینه نوشتن تز و آموزش انجام پایان نامه تز ارشد علوم تربیتی آشنا میشویم.
انجام نگارش پایان نامه علوم تربیتی چه اهمیتی دارد؟
پایان نامه یا دیگر نامهای رایج آن از جمله رساله، تز و یا پروژه پایانی، بهعنوان آخرین تکلیف الزامی دانشگاهی برای فارغالتحصیلی و اخذ مدرک مربوط به حوزه تحصیلی دانشجو است. از طرفی انجام پایان نامه علوم تربیتی یک پروژه تحقیقاتی گسترده به شمار میرود که بهعنوان بخشی از دوره تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا است.
به طور کلی به دانشجویان این امکان را میدهد که یافتههای مهم و کاربردی را در پاسخ به سوال یا پیشنهادی که خودشان مطرح میکنند به شکلی ساختار یافته و اصولی ارائه دهند. هدف این پروژه آزمایش و بررسی مهارتهای تحقیقاتی مستقلی است که دانشجویان در طول دوران تحصیل خود در دانشگاه به دست آوردهاند.. اگرچه به طور معمول راهنماییهایی از سوی اساتید راهنما برای تمامی دانشجویان در مقاطع تحصیلی مختلف در این رشته وجود دارد، اما پروژه پایان نامه تا حد زیادی بهصورت مستقل انجام میشود.
برای بیشتر دانشجویان، پایان نامههای رشته علوم تربیتی طولانیترین، سختترین و مهمترین تکلیف دانشگاهی خواهد بود که بسته به مقطع تحصیلی آنها نیازمند ماهها یا حتی سالها آمادگی و تلاش زیاد است. با این حال، انجام تز و پایان نامه علوم تربیتی برای ادامه تحصیل دانشجویان در مقاطع بالاتر، اخذ پذیرش تحصیلی از بهترین دانشگاههای خارجی و حتی کاریابی موفقتر آینده بسیار اهمیت دارد.
شایان ذکر است که نوشتن تز (thesis) علوم تربیتی پیش از هر چیز به زمان بسیار زیادی نیاز دارد. پس از آن نیز دانشجویان به دانش تخصصی و کافی در این رشته، مهارت نگارشی حرفهای، تخصص کافی در بازخوانی، ادیت و ویرایش و همچنین تسلط و آگاهی به ساختاربندی این پروژه آکادمیک مهم و ضروری نیاز خواهند داشت.
اصول و قوانین نگارش پایان نامه رشته علوم تربیتی
پایان نامه یک نوشته طولانی آکادمیک مبتنی بر تحقیقات اصلی است که بهعنوان بخشی از دوران تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا دکترا به دانشگاه محل تحصیل دانشجو ارائه میشود. شایان ذکر است که روش نگارش بخشهای مختلف و به طور کلی فرمت بندی (تمپلیت ، قالب گذاری) پایان نامه رشته علوم تربیتی به گرایش شما بستگی دارد، اما به طور معمول برای انجام پایان نامه و تز علوم تربیتی در تمامی گرایشها، حداقل به پنج فصل (از فصل مقدمه تا نتیجهگیری) نیاز دارید. از این رو رایجترین فرمت بندی (تمپلیت ، قالب گذاری) پایان نامه علوم تربیتی شامل موارد زیر است:
- مقدمهای بر موضوع تحقیقات
- مروری بر پیشینه پژوهشهایی که منابع مرتبط با موضوع تحقیق شما را بررسی میکنند.
- توضیحی در مورد روش انجام تحقیقات شما
- تجزیهوتحلیل دادهها و بحث در مورد نتایج و پیامدهای آنها
- نتیجهای نهایی که نشان میدهد تحقیقات شما چه کمکی به جامعه آکادمیک و صنعتی کرده است.انجام تز علوم تربیتی در مقطع ارشد و دکتری بیشتر شبیه به یک مقاله طولانی فرمتبندی میشود و دانشجو باید با تجزیهوتحلیل منابع اولیه و ثانویه، استدلالی یا پاسخی برای سوالات مطرح شده ایجاد کند. همچنین از دیگر عناصر مهم پایان نامه میتوان به صفحه عنوان، چکیده و فهرست منابع اشاره کرد.نکته جالب توجه این است که علاوه بر ساختار استانداردی که برای انجام پایان نامههای علوم تربیتی در بالا مشخص شده است، ممکن است بر اساس موضوعات مختلف یا مطالعات موردی خاص، دستورالعملهای متفاوتی نیز برای نگارش فصلهای پایان نامه توسط دانشگاه شما ارائه شده باشد. از این رو همیشه قبل از شروع به نوشتن پروژه، از قوانین و اصول نگارش پایان نامه برای انجام پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری علوم تربیتی مربوطه مطمئن شوید.
گامهایی برای انتخاب موضوع پایان نامه رشته علوم تربیتی
تصمیمگیری در مورد تعیین موضوع پایان نامههای رشته علوم تربیتی درست مانند هر پروژه تحقیقاتی دیگری، اولین قدم برای اطمینان از این است که تحقیقات شما تا حد امکان روان پیش خواهد رفت. هنگام انتخاب موضوع برای پایان نامه علوم تربیتی، بسیار مهم است که موارد زیر را در نظر بگیرید:
- الزامات موسسه و دانشگاه محل تحصیل خود
- زمینههای دانش و علاقه آکادمیک شما
- ارتباط علمی، اجتماعی یا عملی موضوع انتخابی
- در دسترس بودن دادهها و منابع کافی برای موضوع انتخاب شده
- طول و بازه زمانی پایان نامه شما
طول و بازه زمانی پایان نامه شمادر صورتی که همچنان ایدهای برای موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری علوم تربیتی خود ندارید، دانستن اینکه از کجا نوشتن پایان نامه و تز علوم تربیتی را شروع کنید میتواند برای شما بسیار دشوار باشد. در ادامه با تکنیکها و مراحلی برای شروع ایده پردازی و محدود کردن آنها برای تعیین موضوع پایان نامه رشته علوم تربیتی آشنا میشویم.
مرحله 1: بررسی الزامات
اولین قدم برای ایدهپردازی موضوع پایان نامه علوم تربیتی این است که الزامات عملی برنامه آموزشی و دستورالعمل ارائه شده توسط دانشگاه محل تحصیل خود را بررسی کنید. چرا که این کار درواقع محدوده تحقیقاتی را که برای شما امکانپذیر است را مشخص میکند. از این رو این الزامات شامل موارد زیر هستند:
- حداقل و حداکثر تعداد کلمات مورد نیاز برای انجام رساله علوم تربیتی مورد نظر چقدر است؟
- آیا باید از بین یک لیست تعیین شده موضوع خود را انتخاب کنید یا صرفا خودتان باید به موضوعی منحصربهفرد برای انجام تحقیقاتی گسترده فکر کنید؟
- آیا تحقیق باید فقط دارای گرایش آکادمیک باشد و یا اینکه باید گرایشات حرفهای یا صنعتی نیز داشته باشد؟
- آخرین مهلت برای ارائه پایان نامه چه زمانی است؟
- آیا باید تحقیقات میدانی انجام دهید یا از انواع خاصی از منابع استفاده کنید؟
- آیا محدودیت برای انجام فصول مختلف پایان نامه علوم تربیتی وجود دارد؟
برخی از دانشگاهها ممکن است الزامات سختگیرانهتری نسبت به دیگر موسسات آموزشی برای انجام پایان نامه ارشد علوم تربیتی و انجام رساله دکتری علوم تربیتی داشته باشند. از طرفی این امکان نیز وجود دارد که الزاماتی برای تعداد کلمات و ضربالاجلی برای تحویل پروژه به شما داده نشود. همچنین ممکن است فهرست محدودی جهت انتخاب موضوع برای انجام پایان نامه ارشد علوم تربیتی به شما ارائه شود. از این رو اگر در مورد آنچه از شما انتظار میرود هر گونه شکی دارید، همیشه از استاد راهنمای خود کمک بخواهید.
مرحله 2: انتخاب یک زمینه وسیع تحقیقاتی
کافی است با فکر کردن به زمینههای مورد علاقه در گرایش تحصیلی خود و همچنین بررسی مباحثی شروع کنید که مرتبط با حوزه مطالعاتی شما هستند و یک زمینه وسیع تحقیقاتی را برای خود در نظر بگیرید. البته ایده خوبی است که زمینهای را انتخاب کنید که از قبل با آن آشنایی دارید، تا مجبور نباشید تحقیقات خود را به طور کامل از صفر شروع کنید.
نکته جالب توجه این است که لازم نیست در این موضوع متخصص باشید. بلکه حتی اگر قبلا فقط چندین مقاله در این زمینه مطالعه کرده باشید، باز هم این یک نقطه شروع خوب برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام تحقیقات برای نوشتن و نگارش و انجام پایان نامه علوم تربیتی به شمار میرود.
مرحله 3: به دنبال کتابها و مقالات معتبر باشید
سعی کنید چند شماره اخیر از مجلات برتر در زمینه علمی – آکادمیک مورد نظر خود را مرور کنید و همچنین به مقالات پراستناد از جمله مقالات پایگاههای معتبر آی اس آی، اسکوپوس و آس اس سی نگاهی بیندازید. از طرفی به منظور الهام گرفتن، میتوانید مرجع معتبر و آکادمیک Google Scholar، پایگاههای اطلاعاتی موضوعی خاص و منابع کتابخانه دانشگاه خود را نیز جستجو کنید.
اگر از قبل برخی از مقالات را در زمینه مورد نظر خواندهاید، فهرست رفرنسهای آنها را بررسی کنید تا منابع مفیدتری برای انجام نگارش پایان نامه رشته علوم تربیتی خود پیدا کنید. در هنگام مطالعه این منابع، تمامی ایدههای خاصی را که به آنها علاقه دارید، برای خود یادداشت کنید و فهرست کوتاهی از موضوعات پیشنهادی پایان نامه رشته علوم تربیتی برای خود تهیه کنید.
مرحله 4: موضوعی منحصربهفرد برای پایان نامه خود پیدا کنید
پس از انجام چند مطالعه اولیه، اکنون وقت آن رسیده است که محدوده وسیع مورد نظر خود را محدود کنید. این کار میتواند بهصورت یک فرایند تدریجی باشد تا موضوع شما بیشتر و بیشتر بهعنوان نهایی انجام پایان نامه و تز ارشد علوم تربیتی و دکترای شما شود.تمامی موضوعات خود را طوری محدود کنید که هنوز هم کمی گسترده باشد تا بتوانید تعداد زیادی کتاب و مقاله در مورد آنها پیدا کنید. سپس در این میان سعی کنید جایگاه خاصی را پیدا کنید که هنوز افراد زیادی در این زمینه تحقیق نکرده باشند.
اگر در حال حاضر تحقیقات بسیار زیاد و پژوهشهای متعددی در مورد موضوع مورد نظر شما وجود داشته باشند، توجیه یونیک بودن و مرتبط بودن کار تحقیقاتی شما به کمیته پایان نامه دشوارتر خواهد بود. اما از طرفی همچنان باید مطمئن شوید که پیشینه پژوهشی کافی در مورد موضوع مورد نظر شما وجود داشته باشد تا با استناد به آنها بتوانید مبنایی قوی برای تحقیقات خود فراهم کنید. نکته کلیدی در این مرحله این است که مطمئن شوید که چند ایده پشتیبان برای انجام پایان نامه ارشد علوم تربیتی و انجام رساله دکتری علوم تربیتی دارید.
مرحله 5: نوع تحقیق را در نظر بگیرید
در این مرحله، وقت آن رسیده است که به این فکر کنید که چه نوع تحقیقی را میخواهید انجام دهید. از این رو بهتر است بررسی کنید که با انجام پایان نامه علوم تربیتی و نوشتن رساله دکتری رشته علوم تربیتی چه نوع تحقیقی را پیش خواهید برد. از این رو بهتر است بر روی موارد زیر تمرکز داشته باشید:
- جمعآوری دادههای اصلی (بهعنوان مثال تحقیقات تجربی یا میدانی)
- تجزیهوتحلیل دادههای موجود (مانند آمار ملی، سوابق عمومی یا اسناد بایگانی)
- تفسیر اشیاء فرهنگی (مانند رمان، فیلم یا نقاشی)
- مقایسه رویکردهای علمی (مانند نظریهها، روشها یا تفسیرها)به منظور انجام و نوشتن پایان نامه و تز علوم تربیتی در بسیاری از مقاطع و گرایشات، باید بیش از یکی از موارد ذکر شده را ترکیب کنید. در برخی مواقع نوع تحقیق کاملا واضح است؛ اما در موارد دیگر، ممکن است چندین رویکرد برای انجام تحقیقات وجود داشته باشد. از این رو شما مجبور نیستید به سرعت طرح و روش تحقیق خود را نهایی کنید.
باید بدانید که نوع تحقیق شما به طور مستقیم بر جنبههای موضوعی که امکان پرداختن به آن وجود دارد موثر است، بنابراین عاقلانه است که با محدود کردن ایدههای خود، این موضوع را نیز در نظر بگیرید. به خاطر داشته باشید که جمع آوری دادههای اصلی زمان زیادی میبرد. اگر زمان کافی برای تحقیقات مناسب به منظور انجام پایان نامه علوم تربیتی در مقطع ارشد و دکترا خود را ندارید، بهتر است بر روی تجزیهوتحلیل دادههای موجود از منابع اولیه و ثانویه تمرکز کنید.
مرحله 6: ارتباط موضوع با گرایش تحصیلی خود را تعیین کنید
نکته مهم این است که موضوع مورد نظرتان برای انجام پایان نامه دکتری علوم تربیتی و انجام پایان نامه ارشد علوم تربیتی باید برای شما جالب و جذاب باشد. اما همچنین از طرفی باید که از ارتباط آکادمیک، اجتماعی یا عملی موضوع مورد نظر خود با زمینه مرتبط آن مطمئن شوید.
- ارتباط آکادمیک: به این معنی است که تحقیق شما میتواند شکاف پژوهشی موجود را پر کند یا به اختلافات علمی در حوزه مطالعاتی شما کمک کند.
- ارتباط اجتماعی: به این معنا که تحقیق شما میتواند درک ما از جامعه را ارتقا دهد و افراد را از تحولات اجتماعی در زمینه مربوطه آگاه کند.
- ارتباط عملی: به این معنی است که از تحقیق و پژوهش شما میتواند به طور مستقیم برای حل مشکلات عینی یا بهبود فرآیندهای واقعی استفاده شود.
سادهترین راه برای اطمینان از ارتباط موضوع شما این است که موضوعی را انتخاب کنید که به وضوح با موضوعات یا بحثهای جاری چه در جامعه به طور کلی یا در رشته تحصیلی شما در زمینه مورد نظر مرتبط باشد،. زمانی که مشکل تحقیق خود را تعریف میکنید، ارتباط آن نیز باید به وضوح بیان شود.اگر برنامه شما بر آموزش حرفهای متمرکز است، باید ارتباط حرفهای پایان نامه خود را نیز در نظر بگیرید – بهعنوان مثال، با انتخاب یک زاویه تجاری که در استخدام آینده مفید خواهد بود. اگر پایان نامه خود را در ارتباط با شغل یا کارآموزی بنویسید.
مرحله 7: مطمئن شوید که موضوع مورد نظر قابل انجام است
قبل از تصمیمگیری نهایی در مورد موضوع خود، مجددا طول پایان نامه، بازه زمانی که باید آن را تکمیل کنید و موارد عملی انجام تحقیق را در نظر بگیرید. آیا زمان کافی برای خواندن تمامی پژوهشهای مهم دانشگاهی در مورد این موضوع را دارید؟ حال اگر اطلاعات زیادی برای رسیدگی وجود دارد، تمرکز خود را بیشتر محدود کنید.بررسی کنید که آیا میتوانید منابع کافی در مورد موضوع مورد نظر تحقیق خود را پیدا یا دادههای کافی برای برآورده کردن الزامات پایان نامه جمع آوری کنید. اگر فکر میکنید برای یافتن اطلاعات مشکل دارید، تمرکز خود را گسترش دهید یا به طور کلی موضوع خود را تغییر دهید.
مهم است بدانید که آیا نیاز است تا برای جمعآوری دادهها در مورد موضوع مورد نظر خود باید به مکان خاصی بروید. چرا که باید مطمئن شوید که بودجه کافی و دسترسی عملی برای انجام این کار را دارید. در آخر نیز ببینید که آیا موضوع مورد نظر، علاقه و اشتیاق شما را در طول فرآیند تحقیق حفظ خواهد کرد؟ چرا که برای حفظ انگیزه، مهم است که موضوعی را انتخاب کنید که به آن مشتاق هستید.
مرحله 8: گرفتن تاییدیه استاد راهنما برای موضوع مورد نظر پایان نامه
بیشتر دانشگاهها و موسسات آموزشی از شما میخواهند تا قبل از شروع کار تحقیقات، توضیح مختصری از موضوع پایان نامه رشته علوم تربیتی در مقطع ارشد و دکترای خود به کمیته آکادمیک مربوطه ارائه دهید. از این رو ایده خوبی است که قبل از انجام امور پایان نامه علوم تربیتی، ایدههایتان را با استاد راهنمای خود در میان بگذارید.
به یاد داشته باشید که اگر متوجه شدید که موضوع شما به میزان کافی قوی و کاربردی نیست، معمولا بهترین کار این است که در مراحل اولیه انجام پایان نامه دانشجویی علوم تربیتی، نظر خود را بر روی موضوع آن تغییر دهید و تمرکز خود را بر روی موضوعی دیگر بگذارید. فقط مطمئن شوید که زمان کافی برای شروع پایان نامه و همچنین انجام تحقیقات میدانی در پایان نامه علوم تربیتی با موضوع جدید را دارید. در این رابطه با سرپرست یا اساتید راهنمای خود در ارتباط باشید.
موضوعات پیشنهادی انجام تز علوم تربیتی
با وجود تمامی مراحل ذکر شده، ممکن است که همچنان نتوانستید موضوعی کاربردی و منحصربه فرد برای انجام پایان نامه ارشد و دکترا علوم تربیتی خود پیدا کنید. در این صورت لیست کاملی از موضوعات جدید پایان نامه علوم تربیتی را برای دانشجویان گرایشات مختلف به طور کلی فراهم کردهایم که میتوانید برای انجام نگارش پایان نامه و تز دکتری رشته علوم تربیتی خود از آنها الگوبرداری و یا حتی به طور مستقیم استفاده کنید. از موضوعات عبارتاند از:
- بررسی رابطه سبکهای دلبستگی و عزت نفس دانشآموزان
- بررسی رابطه سبکهای سازگارانه و خود شکوفایی
- عوامل آموزشی، کالبدی و سازمانی موثر بر پیشرفت تحصیلی
- عوامل آموزشی، کالبدی و مهارت های مقابله با استرس
- بررسی رابطه الگوهای فرزند پروری و سازگاری اجتماعی
- بررسی رابطه الگوهای فرزند پروری و خود شکوفایی
- مدلسازی ساختاری سبکهای یادگیری و پیشرفت تحصیلی
- مدلسازی ساختاری سبکهای یادگیری و پیشرفت تحصیلی
- بررسی رابطه سبکهای یادگیری و مهارت های مقابله با استرس
- رابطه سبکهای یادگیری و شناختی و خود شکوفایی
- مدلسازی ساختاری سبکهای شناختی و پیشرفت تحصیلی
- مدلسازی ساختاری سبکهای حل مسئله و پیشرفت تحصیلی
- بررسی رابطه آموزش راهبردهای شناختی و فراشناختی با خلاقیت
- شناسایی و رتبهبندی عوامل موثر بر شادکامی
- شناسایی و رتبهبندی عوامل موثر بر ارتقاء سطح کیفی زندگی معلمان
- بررسی رابطه رضایت شغلی معلمان و عملکرد آنها
- پیشبینی ویژگیهای شخصیت باهوش معنوی وحوش هیجانی
- رابطه سلامت روانی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان
- بررسی رابطه سبکهای فرزند پروری با کمالگرایی فرزندان
- رابطه هوش معنوی وحوش هیجانی با سبکهای هویت نوجوانان
- تاثیر آموزش جرئت ورزی بر کاهش پرخاشگری دانش آموزان
- رابطه بین جو روانی با سلامت عمومی کارکنان …
- بررسی رابطه باورهای هوشی و سبکهای هویت دانشجویان
- اثر آموزش شطرنج بر کودکان ناقص خوان
- مقایسه نقشپذیری در کودکان طلاق و گروه کنترل
انجام چکیده پایان نامه و تز رشته علوم تربیتی
به طور کلی بخش چکیده در انجام امور پایان نامه و تز رشته علوم تربیتی، ارسال مقاله پژوهشی به یک مجله معتبر، نوشتن پروپوزال، درخواست کمکهزینه تحقیقاتی و یا حتی یک کتاب علمی یک ضرورت و عاملی کلیدی برای موفقیت این فعالیتهای آکادمیک به شمار میرود. سادهترین راه برای انجام چکیده پایان نامه علوم تربیتی، نگارش این بخش در آخر کار است. چرا که این بخش، خلاصهای از کاری است که قبلا انجام دادهاید. چکیده پایان نامه باید دارای ویژگیهای زیر باشد:
- یک متن کاملا مستقل باشید، نه گزیدهای از محتوای پروژه شما
- بهخودی خود کاملا قابل درک باشد
- ساختار کار تحقیقاتی گستردهتر شما را منعکس کند
شایان ذکر است که تهیه یک چکیده جذاب و روان، نیازمند مهارت نگارشی و آگاهی کافی از این بخش است. البته که مراحلی برای تهیه این بخش وجود دارد و دانشجویان میتوانند با پیروی از آن این بخش مهم را به بهترین شکل بنویسند. از این رو در ادامه با مراحل نگارش یک چکیده جذاب برای پایان نامه ارشد و تز و رساله دکتری رشته علوم تربیتی آشنا میشویم.
مرحله ۱: مقدمه
چکیده تز ارشد علوم تربیتی (thesis) را با بیان واضح هدف تحقیق خود شروع کنید. بگویید که در طول تحقیقات به چه مسئله عملی یا نظری پاسخ میدهید یا هدف شما پاسخ به چه سوال تحقیقی است. میتوانید بهصورت مختصر در مورد ارتباط اجتماعی یا آکادمیک موضوع خود صحبت کنید، اما وارد اطلاعات پسزمینهای دقیق نشوید. اگر در چکیده از اصطلاحات تخصصی استفاده میکنید که برای خوانندگان متوسط دانشگاهی ناآشنا هستند و یا معانی مختلفی دارند، به طور مختصر و مفید آنها را تعریف کنید.
پس از شناسایی مساله، هدف تحقیق خود را بیان کنید. از افعالی مانند «تحقیق»، «آزمایش»، «تحلیل» یا «ارزیابی» استفاده کنید تا کاری را که میخواهید انجام دهید را دقیقا توصیف کنید. این قسمت از چکیده را میتوانید با دستور زبان زمان حال و یا گذشته ساده بنویسید. اما توجه داشته باشید که هرگز نباید از زمان آینده برای نگارش آن استفاده کنید، چرا که در واقع تحقیقات شما قبلا کامل شده است.
مرحله ۲: روشها
در این مرحله، روشهای تحقیقی را که برای پاسخ به سوال خود استفاده کردهاید، به طور شفاف برای مخاطب پایان نامه رشته علوم تربیتی مشخص کنید. این بخش باید توصیفی ساده در یک یا دو جمله از کار تحقیقاتی باشد که انجام دادید. به طور معمول این جملات در زمان گذشته ساده نوشته میشود. چرا که به اقدامات انجام شده شما در طور فرایند تحقیقات اشاره دارد. برای نمونه به دو مورد زیر توجه کنید:
- مصاحبههای ساختاریافته با ۲۵ شرکت کننده انجام خواهد شد
- مصاحبههای ساختاریافته با ۲۵ شرکت کننده انجام شد
شایان ذکر است که نباید اعتبار یا مشکلات روش انتخابی خود را در این بخش ارزیابی کنید. به این دلیل که هدف اصلی در اینجا ارائه گزارشی از نقاط قوت و ضعف روش شما نیست، بلکه ارائه یک بینش سریع به خواننده از رویکرد کلی و رویههایی است که برای انجام تحقیقات خود استفاده کردهاید.
مرحله ۳: نتایج
در مرحله سوم کافی است نتایج اصلی تحقیقات خود را بهصورت خلاصه بیان کنید. نکته جالب توجه این است که این قسمت از چکیده میتواند در زمان حال یا گذشته ساده باشد. برای درک بهتر شرح نتایج در چکیده پایان نامه ارشد و دکتری علوم تربیتی به موارد زیر توجه کنید:
- تجزیه و تحلیل ما ارتباط قوی بین سبکهای فرزند پروری با کمالگرایی فرزندان را نشان داده است
- تجزیه و تحلیل ما ارتباط قوی بین سبکهای فرزند پروری با کمالگرایی فرزندان را نشان میدهد
- تجزیه و تحلیل ما ارتباط قوی بین سبکهای فرزند پروری با کمالگرایی فرزندان را نشان داد
توجه داشته باشید بسته به اینکه تحقیق شما چقدر طولانی و پیچیده است، ممکن است نتوانید تمامی نتایج را در این قسمت درج کنید. بنابراین سعی کنید فقط مهمترین یافتههای خود را برای درک هرچه بیشتر خواننده بیان کنید.
مرحله ۴: بحث و بررسی
در نهایت در این مرحله باید نتایج اصلی تحقیقات خود را به بحث بگذارید. باید بگویید که پاسخ شما به مساله یا سوال اصلی پژوهش چیست. خواننده و مخاطب شما باید با درک روشنی از اصل تحقیقات شما، مطالعه بخش چکیده را به پایان برساند. بحث و بررسی در مورد نتیجهگیری معمولا در زمان حال ساده نوشته میشود که به صورت زیر است:
- ما به این نتیجه رسیدیم که سلامت روانی دانشآموزان با پیشرفت تحصیلی آنها مرتبط است
- ما به این نتیجه میرسیم که سلامت روانی دانشآموزان با پیشرفت تحصیلی آنها مرتبط است
توجه کنید که اگر محدودیتهای مهمی برای تحقیق شما وجود دارند باید به طور خلاصه در این بخش از چکیده به آنها اشاره کنید. این کار به خواننده و مخاطب پروژه اجازه میدهد تا اعتبار و قابلیت تعمیم تحقیق شما را به دقت ارزیابی کند.
استراتژیهای نوشتن چکیده مختصر و مفید برای پایان نامه علوم تربیتی
فشرده و خلاصه کردن یک کار تحقیقاتی گسترده با محتوایی طولانی در چند صد کلمه میتواند یک چالش واقعی و بسیار سخت برای دانشجویان باشد. اما به هر حال چکیده رساله رشته علوم تربیتی اولین و حتی گاهی اوقات تنها قسمتی از پروژه شما است که مخاطبان میخوانند. از این رو مهم است که آن را به درستی و جذاب بنویسید. در ادامه با استراتژیهای نوشتن چکیده اصولی برای پایان نامه علوم تربیتی آشنا میشویم.
چکیده سایر پایان نامهها را بخوانید
بهترین راه برای یادگیری اصول نوشتن چکیده در رشته علوم تربیتی، خواندن نمونه چکیده پایان نامه علوم تربیتی دیگران است. البته که به احتمال زیاد تعداد زیادی چکیده مقالات مجلات و پروژهها را در حین بررسی بخش مروری بر پیشینه پژوهشی خواهید خواند. از این رو سعی کنید از آنها بهعنوان چارچوبی برای ساختار مناسب و الگویی برای کار خود استفاده کنید. همچنین میتوانید نمونههای چکیده پایاننامههای زیادی را در پایگاههای اطلاعاتی و همچنین سایت تزمن پیدا کنید.
نگارش معکوس چکیده پایان نامه
الزاما تمامی چکیدهها حاوی عناصر کاملا یکسانی نیستند. از این رو برای پروژههای طولانیتر، میتوانید چکیده خود را از طریق یک فرآیند طرحریزی معکوس بنویسید. به این صورت که برای هر فصل یا هر بخش، کلمات کلیدی را برای خود فهرست کنید و یک تا دو جمله را برای آن پیشنویس کنید که نکته یا استدلال اصلی محتوای کلی آن قسمت را خلاصه میکند. این کار به شما چارچوبی برای ساختار چکیده میدهد. در انتهای فرایند نگارش و ویرایش تز و پایان نامه علوم تربیتی، این جملات را اصلاح کنید تا به خوبی نشان دهید که استدلال شما چگونه توسعه پیدا میکند.
واضح و مختصر بنویسید
یک چکیده خوب و جذاب باید کوتاه اما تاثیرگذار باشد. بنابراین مطمئن شوید که جملات شما، کلمه به کلمه در این بخش پیام مهمی را به خوانندگان انتقال میدهند. تمامی جملات باید یک نکته اصلی را به وضوح بیان کند. برای اینکه چکیده پایان نامه خود را کوتاه و واضح نگه دارید موارد زیر را در نظر بگیرید:
- از جملات مجهول اجتناب کنید: ساختارهای مجهول اغلب طولانی هستند. با استفاده از دستور زبانی جملات معلوم به راحتی میتوانید پیام خود را در قالب جملاتی کوتاهتر و واضحتر بیان کنید
- از جملات طولانی اجتناب کنید: عبارات مختصر یا کلمات تکی را جایگزین عبارات طولانیتر کنید (مثلا «برای» به جای «به منظور»)
- اجتناب از اصطلاحات مبهم: چکیده باید برای خوانندگانی که با موضوع شما آشنایی ندارند نیز به خوبی قابل درک باشد
- اجتناب از تکرار و کلمات پرکننده: در صورت امکان اسامی را با ضمایر جایگزین کنید و کلمات غیر ضروری را از جملات خود حذف کنید
- از توصیفات و توضیحات دقیق اجتناب کنید: از یک چکیده انتظار نمیرود که تعاریف دقیق، اطلاعات پیشزمینه یا بحثهایی از کار سایر محققان را به طور کامل ارائه دهد. در عوض این اطلاعات را در متن پایان نامه یا مقاله خود بگنجانید
سخن پایانی در رابطه با انجام پایان نامه علوم تربیتی
در این مقاله در رابطه با انجام پایان نامه ارشد علوم تربیتی و انجام رساله علوم تربیتی در مقطع دکترا صحبت کردیم. در صورتی که شما هم تمایل به انجام تز علوم تربیتی دارید ولی هنوز موسسه را برای انجام پایان نامه ارشد و انجام پایان نامه دکتری خود انتخاب نکرده اید، همین حالا برای سفارش انجام تز و رساله علوم تربیتی خود با مشاوران ما تماس حصل نمایید.